Zelf een website bouwen

Hoe, wat en waarmee

DIY website voor camping

Het DIY-pakket is een oplossing voor die ondernemers die zelfstandig hun website willen opbouwen en beheren. YD Webdesign volgt hiermee de trend om minder uit te besteden, en meer zelf te doen.

Met dit pakket krijg je de beschikking over de professionele template en plugins die ik zelf ook gebruik voor projecten. Het pakket is inclusief online-support, ook buiten kantoortijden ;)

Leestijd 9 min.

Dit ging vooraf

Succesvolle b&b gesloten en slechtlopende camping overgenomen

Dit jaar hebben wij onze b&b ingeruild voor een camping. Een lastige beslissing, want 2019 was een topjaar voor onze chambres d'hôtes Formidable. We wonen pas 3 jaar in Frankrijk en hebben er lol in om gastheer/gastvrouw te zijn en mensen te ontvangen. Het voelde dan ook een beetje vreemd om de stekker uit een succesvolle b&b te trekken, en vervolgens een camping te gaan runnen met een jaarlijks teruglopend aantal gasten.

Maar we hebben het toch gedaan, het gaat om een camping municipal met 75 staanplaatsen. Prachtig gelegen aan een meer en voor ons duidelijk met grote potentie. Vroeger was het altijd volle bak op de camping en veel gasten kwamen ieder seizoen weer terug. Maar de laatste 15 jaar is het steeds minder geworden. Het seizoen 2019 was een nieuw dieptepunt qua omzet en bezoekers op de camping. Zelfs begin augustus (hoogseizoen) bleef de bezetting nog onder de 35%. Er moest iets gebeuren!

In goed overleg met de gemeente hebben wij toen een contract getekend om de beheerders te worden van Camping du Lac voor de komende jaren. Voor de duidelijkheid: Covid-19 speelde toen niet, we hadden er nog geen idee van! We zijn eerst aan de slag gegaan om de camping online volop in de schijnwerpers te zetten. Er was nog geen website en er werd niets aan online marketing gedaan.

De camping stond wel in een aantal gidsen, maar er was niemand die iets ondernam om de doelgroep te bereiken. Ook was er nog geen social media ingezet voor de camping. Consumenten konden de camping niet vinden tijdens hun zoektocht naar een vakantie bestemming in Frankrijk.. Als webdesigner stond ik te popelen om hiermee aan de slag te gaan. Dit leek mij een enorme kans en ik was vooral benieuwd naar het verschil dat op deze manier gemaakt kon worden. Zouden we bijvoorbeeld al meteen een goed eerste seizoen kunnen draaien?

Lang verhaal kort

Bezetting verdriedubbeld en 3 weken camping complèt

Het was een turbulente zomer vol onverwachte ontwikkelingen. Mede door de Corona-uitbraak liep alles dit jaar anders. Verlate openingsdatum, reisrestricties, diverse hygiëne aanpassingen, social distance, etc. Maar ondanks al deze onzekerheden is het een bizar druk seizoen geworden. De bezetting was meteen al in de eerste weken verdubbeld t.o.v. voorgaande jaren, en het bordje 'COMPLET' heeft zelfs 3 weken aan de slagboom gehangen. Alle beschikbare plekken waren bezet door Fransen, Nederlanders, Belgen, Duitsers en zelfs een paar Engelsen.

De website werd goed gevonden, dat was duidelijk! En hoewel deze zomer alles anders was door de pandemie, is Covid-19 niet de enige reden van de grote aanloop. Niet alle campings in de regio hadden het namelijk even druk.. Een belangrijke factor was ook de gloednieuwe website. De statistieken laten zien dat we met meerdere pagina's bovenaan in Google stonden. Daarbij zorgden de opbouw, indeling en volgorde voor optimale gebruikers-vriendelijkheid en daarmee een hoge conversie.

stats augustus 2020 camping website

Do It Yourself

3 praktische W-vragen

Wat is nu het beste template voor het maken van een website? Waar kun je SEO inbouwen tijdens het maken van je website? Welke plugins zijn noodzakelijk, welke zijn handig? Hoe vergroot je de gebruikers-vriendelijkheid? Dit zijn de gebruikelijke vragen die mij op feestjes altijd gesteld worden. Wat dat betreft is het nu rustig in Corona-tijd ;) Ik was dan ook al eens begonnen met het documenteren van alle stappen tijdens het bouwen van een website en de tweede lockdown in Frankrijk heeft het proces versneld. Zoveel vrije tijd!

De handleiding is inmiddels volledig afgerond. Het is een gedetailleerde beschrijving van A tot Z geworden met exact dezelfde stappen die ik volg bij een webdesign-project. Vanaf het bepalen van de structuur en content, tot en met de oplevering online. Alle details zijn beschreven en worden uitgelegd in tekst en bijpassende screenshots. Deze DIY-manual komt inclusief het premium template, ingebouwde website-builder en alle benodigde plugins. Op campingbujaleuf.com zie je het ultieme resultaat en de mogelijkheden.

Om te kunnen garanderen dat iedereen hiermee succesvol zijn/haar eigen website kan bouwen, blijft het niet bij de handleiding alléén. Er is ook online-support. Deze support en vraagbaak kun je gebruiken voor alles waar je tijdens het volgen van de stappen tegenaan loopt. De vragen èn antwoorden voeg ik steeds toe aan de online-support, om de kennis te kunnen delen met andere gebruikers van het pakket.

DIY website voor camping en bnb

Kosten DIY pakket

Voor wie is het pakket geschikt en wat kost het?

Voor wie is dit pakket?

Met dit pakket kan iedereen met een beetje gevoel voor computers zijn/haar eigen website op een professionele manier opbouwen. Geen huis-tuin-en-keuken hobby website, maar eentje die effectief voor je werkt.

Inhoud

 • Overzichtelijk stappenplan
 • Praktische handleiding
 • Premium template
 • Ingebouwde website-builder
 • Alle benodigde plugins mèt licentie
 • Toegang tot 24/7 online-support
 • Persoonlijk advies indien gewenst

 • Oftewel, het pakket bevat echt alles dat je nodig hebt om zelf een website te bouwen, er zijn geen bijkomende of verborgen kosten.

  Kosten

  De exacte prijs is nog niet bekend. In het pakket zitten premium-plugins en een professioneel template, die zijn niet gratis. We willen de kosten zo laag mogelijk houden, en krijgen waarschijnlijk korting bij de ontwikkelaars van die plugins. Nog even geduld dus svp.
  Mijn vrouw verklaart me trouwens voor gek en zegt dat ik op deze manier zonder werk kom te zitten ;)

  "Wel geinteresseerd maar geen zin in gedoe om dit zelf allemaal te moeten regelen? Zet YD Webdesign aan het werk en leun achterover tot het klaar is. Zonder start-investering!"

  Meer blogs

  website optimalisatie door snelle serverRead more +03 oktober 2020 By Mike in Algemeen, Conversie, Web Design

  Snel – sneller – snelste webhosting voor camping, gîte of bnb.

  Verbeter de laadsnelheid van je website in 2021 met managed Wordpress webhosting.
  Read more +23 september 2019 By Mike in Algemeen, Online Marketing

  Email marketing voor promotie van camping of accommodatie

  Zoek je naar een manier om zonder groot budget effectieve promotie te maken? Start met email marketing en volg deze 5 tips.
  Read more +10 september 2019 By Mike in Algemeen, Beveiliging, Conversie, Web Design

  Checklist 2020 voor gebruikers-vriendelijke accommodatie website

  7 basisprincipes waaraan iedere accommodatie website moet voldoen om in 2020 beter gevonden te worden in Google en bezoekers om te zetten in daadwerkelijke boekingen.
  TOP