Speedscore website verhogen

Snel - sneller - snelst

rocket speed

De laadsnelheid van websites is een rankingfactor voor Google. Bij gelijke websites zal de webpagine die sneller geladen kan worden, hoger in Google staan dan eentje die langzamer is. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een manier om onze eigen website nog sneller te maken.
Spoiler-alert: dit kost geld ;)

Snelle webhost

Overstappen naar een gespecialiseerde webhost om de speedscore verder te verbeteren.

Even een korte uitleg: een webhost zorgt ervoor dat een website op een server staat die verbonden is met het internet. Bij shared hosting deel je die server en CPU (Processor) met honderden andere gebruikers. Dat is relatief voordelig en deze manier van hosting is er al vanaf 5 euro per maand.

Maar behalve minder kosten, krijg je ook minder CPU-power. Deze moet je namelijk delen met andere ondernemers. Voor kleinere websites met weinig bezoekers hoeft dat geen probleem te zijn. Wij hebben het zelf ook jarenlang gebruikt. Maar nu de website steeds meer bezoekers trekt, wilde ik dit verder optimaliseren om er zeker van te zijn dat we geen arrivées mislopen.

"85% van onze website-bezoekers komt vanaf een mobiel apparaat, ik wil er geen enkele mislopen omdat de website niet snel genoeg laadt."

Litespeed server

Geavanceerde cache instellingen zorgen ervoor dat de website sneller getoond wordt aan de bezoeker.

Zoals gezegd behaalde de website al een goede score in de diverse speedtests. Voor dat laatste extra stapje ben ik overgestapt naar managed Wordpress hosting. Deze manier van webhosten is sneller dan shared hosting. Ik zal je de technische details besparen, maar het komt er in het kort op neer dat je een snellere litespeed-server tot je beschikking hebt met een geavanceerde cache (geheugen).

Door deze boost worden de webpagina's sneller weergegeven op het internet. In de vergelijking van voor-en-na de overstap naar de nieuwe server zie je duidelijk het verschil. Een nieuwe overal speedscore van 93%, now we're talking ;)

Wat je in onderstaande screenshot niet kunt zien is dat de homepage al binnen 0,7 seconden op het scherm staat, de 'First Contentful Paint' is in minder dan een seconde geladen. Dus hoewel de pagina dan nog niet helemaal klaar is met laden, is deze al wel zichtbaar voor de bezoeker. Dit is precies wat ik wilde bereiken!

snelle website met hoge score in gtmetrix

Before & after

Hoewel de website al helemaal geoptimaliseerd was voor snelheid, zijn alle scores na de overstap nog verder verbeterd!

Wat kost het?

Ik hoor je denken, wat kost zo'n upgrade wel niet? Tja, er hangt wel een prijskaartje aan. Deze snellere managed Wordpress webhosting is beschikbaar vanaf zo'n 25 euro per maand, afhankelijk van de webhost-partij waarbij je het afneemt. Ik heb gekozen voor Cloud86, een Nederlandse webhost. Ze komen erg goed uit een vergelijkende test op webhosters.nl

De moeite waard?

De kosten zijn dus hoger dan 'normale' hosting en niet iedere ondernemer zal het ervoor over hebben. Maar heb je een meer dan gemiddeld aantal bezoekers op je website hebt èn wil je extra rankingpunten van Google verzamelen? Nou ja, je kent mijn keuze inmiddels..

Hogere score

Hoewel de testscore van Insights (Google's optimalisatie-tool voor webmasters) niet rechtstreeks iets zegt over de laadsnelheid van een website, wordt de website in deze test na de overstap nu ook beloond met een betere score. Van 66 naar 92 punten, mooi meegenomen toch?

hoge score in Google insight test
"Wel geinteresseerd maar geen zin in gedoe om dit zelf allemaal te moeten regelen? In het Compleet-pakket van YD Webdesign is deze snelle webhosting inbegrepen. Zonder start-investering!"

Zelf overstappen?

Overweeg je om over te stappen naar een snellere webhost? Bekijk de mogelijkheden van Cloud86 op het gebied van managed Wordpress hosting. Succes!

Meer blogs

Read more +23 september 2019 By Mike in Algemeen, Online Marketing

Email marketing voor promotie van camping of accommodatie

Zoek je naar een manier om zonder groot budget effectieve promotie te maken? Start met email marketing en volg deze 5 tips.
Read more +10 september 2019 By Mike in Algemeen, Beveiliging, Conversie, Web Design

Checklist 2020 voor gebruikers-vriendelijke accommodatie website

7 basisprincipes waaraan iedere accommodatie website moet voldoen om in 2020 beter gevonden te worden in Google en bezoekers om te zetten in daadwerkelijke boekingen.
Read more +15 maart 2019 By Mike in Algemeen, Conversie, Online Marketing, Social Media

Verhoog het bereik van Facebook berichten voor camping en bed en breakfast

Vijf tips om (gratis) meer mensen te bereiken met Facebook berichten.
TOP