Overstappen op https

Websites zonder SSL certificaat krijgen minder bezoekers

Draait je website nog niet op https? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk over te stappen naar een beveiligd SSL-certificaat. Bij het bezoeken van de website en het invullen van een formulier, laten browsers namelijk aktief zien dat de verbinding niet veilig is.

Tijdens het bezoek aan de website en bij het invullen van invoervelden (bv. reserverings- of contactformulier) op een webpagina die niet op HTTPS draait, verschijnt er een melding 'Niet veilig' in de adresbalk. Je kunt je voorstellen dat zo'n melding bezoekers kan afschrikken, en ervan zal weerhouden om verder te gaan.

"Een melding over een onveilige webpagina is bepaald niet bevorderlijk voor de conversie. Installeer daarom een SSL certificaat."

Wat is https eigenlijk?

En hoe kan ik mijn website beveiligen?

De 'S' in HTTPS staat voor Secure, en geeft aan dat data versleuteld wordt bij gebruik van het internet met je browser. Het maakt hacken van gegevens praktisch onmogelijk. Bij websites die op HTTPS draaien, staat een groen slotje in de adresbalk met de melding 'Veilig'.

Een SSL-certificaat beveiligt je website bij het invoeren van gegevens.

Het is belangrijk om nu over te stappen, omdat steeds meer browsers zullen controleren op beveiligde verbindingen. Bovendien vergroot een SSL-certificaat de online vindbaarheid. Google waardeert beveiligde websites namelijk met hogere zoekresultaten. Het groene slotje van een veilige verbinding geeft vertrouwen.

Wat als ik niets doe?

De website zal het gewoon blijven doen, ook als je niet overstapt. Maar zo'n melding in de browser en op je formulier gaat bepaald niet bijdragen aan de conversie! Bovendien staat het niet erg professioneel. HTTPS zal uiteindelijk de standaard worden, safety first.

De kosten voor een SSL-certificaat verschillen per webhost. Sommigen webhosting bedrijven bieden een gratis SSL-certificaat aan, anderen vragen hier 200 euro per jaar voor. Inclusief de optie om je bedrijfsnaam bij het groene slotje te tonen.

"Het installeren van een SSL-certificaat is een secuur werkje. Je dient alle interne links aan te passen, anders is het certificaat ongeldig. Vergeet niet om ook de standaard url in Analytics te wijzigen."

Meer blogs

website optimalisatie door snelle serverRead more +03 oktober 2020 By Mike in Algemeen, Conversie, Web Design

Snel – sneller – snelste webhosting voor camping, gîte of bnb.

Verbeter de laadsnelheid van je website in 2021 met managed Wordpress webhosting.
Read more +23 september 2019 By Mike in Algemeen, Online Marketing

Email marketing voor promotie van camping of accommodatie

Zoek je naar een manier om zonder groot budget effectieve promotie te maken? Start met email marketing en volg deze 5 tips.
Read more +10 september 2019 By Mike in Algemeen, Beveiliging, Conversie, Web Design

Checklist 2020 voor gebruikers-vriendelijke accommodatie website

7 basisprincipes waaraan iedere accommodatie website moet voldoen om in 2020 beter gevonden te worden in Google en bezoekers om te zetten in daadwerkelijke boekingen.
TOP