Overstappen op https

Websites zonder SSL certificaat krijgen minder bezoekers

Draait je website nog niet op https? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk over te stappen naar een beveiligd SSL-certificaat. Bij het bezoeken van de website en het invullen van een formulier, laten browsers namelijk aktief zien dat de verbinding niet veilig is.

Tijdens het bezoek aan de website en bij het invullen van invoervelden (bv. reserverings- of contactformulier) op een webpagina die niet op HTTPS draait, verschijnt er een melding 'Niet veilig' in de adresbalk. Je kunt je voorstellen dat zo'n melding bezoekers kan afschrikken, en ervan zal weerhouden om verder te gaan.

"Een melding over een onveilige webpagina is bepaald niet bevorderlijk voor de conversie. Installeer daarom een SSL certificaat."

Wat is https eigenlijk?

En hoe kan ik mijn website beveiligen?

De 'S' in HTTPS staat voor Secure, en geeft aan dat data versleuteld wordt bij gebruik van het internet met je browser. Het maakt hacken van gegevens praktisch onmogelijk. Bij websites die op HTTPS draaien, staat een groen slotje in de adresbalk met de melding 'Veilig'.

Een SSL-certificaat beveiligt je website bij het invoeren van gegevens.

Het is belangrijk om nu over te stappen, omdat steeds meer browsers zullen controleren op beveiligde verbindingen. Bovendien vergroot een SSL-certificaat de online vindbaarheid. Google waardeert beveiligde websites namelijk met hogere zoekresultaten. Het groene slotje van een veilige verbinding geeft vertrouwen.

Wat als ik niets doe?

De website zal het gewoon blijven doen, ook als je niet overstapt. Maar zo'n melding in de browser en op je formulier gaat bepaald niet bijdragen aan de conversie! Bovendien staat het niet erg professioneel. HTTPS zal uiteindelijk de standaard worden, safety first.

De kosten voor een SSL-certificaat verschillen per webhost. Sommigen webhosting bedrijven bieden een gratis SSL-certificaat aan, anderen vragen hier 200 euro per jaar voor. Inclusief de optie om je bedrijfsnaam bij het groene slotje te tonen.

"Het installeren van een SSL-certificaat is een secuur werkje. Je dient alle interne links aan te passen, anders is het certificaat ongeldig. Vergeet niet om ook de standaard url in Analytics te wijzigen."

Meer blogs

Read more +15 maart 2019 By Mike in Algemeen, Conversie, Online Marketing, Social Media

Verhoog het bereik van Facebook berichten voor camping en bed en breakfast

Vijf tips om (gratis) meer mensen te bereiken met Facebook berichten.
Read more +03 december 2018 By Mike in Algemeen, Beveiliging, Conversie, Web Design

Checklist 2019 voor gebruikers-vriendelijke accommodatie website

7 basisprincipes waaraan iedere accommodatie website zou moeten voldoen om in 2019 beter gevonden te worden in Google en bezoekers om te zetten in daadwerkelijke boekingen.
Read more +10 oktober 2018 By YD Webdesign in Algemeen, Conversie, Online Marketing, Web Design

OTA’s (Booking etc.) een vloek of een zegen?

Als jouw accommodatie op een OTA (Online Travel Agency) staat zoals Booking, Airbnb of Expedia, ben je vast wel bekend met de aanbevelingen van deze websites. Moet je meegaan in het geven van kortingen?
TOP